Til opretteren

Hvis du skal oprette tjeklister til dine kollegaer eller medarbejdere, så er det som oftest fordi, at du skal have et overblik over nogle arbejdsgange i din virksomhed. Ved at benytte QR-check til at digitalisere disse daglige eller periodiske tjek i jeres virksomhed, får du nemmere ved både at holde styr på de mange tjek, spare tid og papir, og det bliver ligeledes muligt at lave brugbar statistik på dine arbejdsredskaber, hvad end de tæller vogne, gaffeltrucks, rengøring eller meget andet.

Som opretter af tjeklister, skal du hente appen ned og oprette en bruger, inden du begynder at udarbejde tjeklisternes indhold, så dine kollegaer kan udfylde dem. Hvis du ikke har downloaded QR-Check endnu, så gå til punktet ’Kom hurtigt i gang’ og læs hvordan du gør. Du kan se eksempler på nogle standardiserede tjeklister nederst her på siden.

For at oprette en tjekliste, trykker du på det store plustegn (+) nederst i højre hjørne. Vælg et navn til din tjekliste og tryk 'opret'.

1. Opret tjekliste

Når tjeklisten er oprettet, skal du tilføje tjekpunkter til dine kollegaer ved at trykke på den grønne barre i bunden af skærmen. Her skriver du navnet på opgaven, der skal udføres og opretter punktet, så det kommer frem på din skærm. Dette fortsætter du med indtil listen er komplet.

2. Tilføje tjekpunkter

Klik på "Nyt punkt på tjeklisten"

Angiv navn og klik på "Opret"

Tjekpunktet er nu oprettet

Sådan kommer du i gang som opretter

Herefter holder du fingeren på selve tjeklisten, indtil du får seks muligheder frem på skærmen. Hvis din tjekliste er komplet, vælger du 'E-mail QR-kode', så du får tilsendt QR-koden til din mail. Du kan printe den samme QR-kode så mange gange du vil, hvis det samme tjek er relevant for flere vogne og/eller kollegaer.

5. Få tilsendt QR-koder

Du kan bede appen om at sende notifikationer ud på samme tjekliste så ofte eller sjældent, som det passer jer. For at gøre dette holder du igen fingeren på selve tjeklisten indtil de seks muligheder for redigering dukker op. Her trykker du på ’Notifikationer’ og indstiller den pågældende tjekliste efter jeres virksomheds behov. 

4. Send notifikationer

Nu kan du printe så mange QR-koder ud, som du har behov for og placere dem de steder, hvor tjekkene skal foretages. Når dine kollegaer møder ind, vil de så scanne QR-koden og få adgang til tjeklisten. Efterhånden som tjeklisterne bliver udført, modtager du mails om dette. I disse vil det både fremgå hvem, der har udført tjekket, og om et af dine tjekpunkter kræver opmærksomhed i form af kommentarer tilknyttet. Det er muligt at oprette en liste til ethvert behov, I har, og fra appens side er der således ingen begrænsning.

Herefter holder du fingeren på selve tjeklisten, indtil du får seks muligheder frem på skærmen. Hvis din tjekliste er komplet, vælger du 'E-mail QR-kode', så du får tilsendt QR-koden til din mail. Du kan printe den samme QR-kode så mange gange du vil, hvis det samme tjek er relevant for flere vogne og/eller kollegaer.

3. Notifikationer

Eksempler på tjeklister

Eksempel på tjekliste

 1. Tjek motorolie og kølervæskestanden
 2. Start motoren 
 3. Tænd lys, havariblink og sæt en pind i klemme så stoplys aktiveres
 4. Gå en tur rundt om bilen, her tjekker du:
  — Styretøj (slør og funktion)
  — Lygter (funktion og lysstyrke)
  — Dæk (skader, oppumpning og mønsterdybde)
  — Chassis (rust og deformationer)
  — Opbygning (skarpe kanter presenning mv)
  — Tjek for is på toppen af presenning i vinterperioden
 5. Tjek hornet
 6. Tjek bremsetrykket. Sluk herefter motoren og træd bremsen i bund, lyt efter udsivende luft
 7. Hvis det er muligt, så lav en kort hård opbremsning lige efter start 

Et eksempel på en tjekliste til dagligt tjek af en lastbil kunne være:

 1. Kontroller før start
  — Motorolieniveau
  — Væskeniveau i kølesystem
  — Ventilatorrem (skal kunne trykkes ca. 1-1,5 cm. ned)
  — Væskeniveau i batteri (cellerne skal være dækket)
  — Utætheder (se under trucken)
  — Dæktryk
  — Brændstofniveau
 2. Kontroller efter start
  — Styretøj (kør frem og drej rattet til ydrepunkter)
  — Driftsbremse (kør frem og brems)
  — Parkeringsbremse (kør frem med trukket håndbremse)
  — Hydraulisk løft og tilt (pas på lofthøjden)
  — Instrumenttjek (lys, tegngivning m.m.)

Et eksempel på en tjekliste til to daglige tjek af en gaffeltruck kunne være:

GRATIS I APP STORE ➪

Kontaktoplysninger

TUR Forlag

Vesterbrogade 6D, 4. sal

1780 København K

Tlf. 35 87 87 00

info@turforlag.dk

Om TUR Forlag

TUR Forlag udvikler og udgiver materialer til alle former for uddannelser inden for transportbranchen. Vi kombinerer den nyeste faglige og pædagogiske viden om værktøjer til undervisningsbrug i form af bøger, opgaver, brætspil, videoer og interaktive programmer. Forlaget er en del af Transporterhvervets Uddannelser - TUR, som fastsætter mål og rammer for arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) og erhvervsuddannelser (EUD) til transportområdet.